- 0,2 kg

Kait siihen pitäisi tyytyväinen olla, mutta silti toivoisin tahdin olevan edes VÄHÄN nopeampi. Omasta itsestähän se on kiinni. Jos miettii tämän hetkistä ruokavaliotani, niin eihän ne kilot varmaan tuon nopeammin häviä. Mutta, kun olis niin kiva, että nuo vararenkaan häviäisivät tyyliin yhdessä yössä.

Tällä hetkellä matkustan puolivauhdilla ja VLCD dieettiä lukuunottamatta noudattamani ruokavalio on niukka hiilihydraattinen. Eli toisin sanoen ketoosista ei tietoakaan, mutta ei ole kyllä ollut vähään aikaan näläntunnettakaan, mikä tuntui vaivaavan jatkuvasti ollessani pelkästään pussukoilla. Esimerkiksi eilen söin aamulla töissä maustamatonta rasvatonta jogurttia ja kaloritonta mehusoppaa, lounaaksi naposteluporkkanoita, kirsikkatomaatteja ja valmis pirtelön (n. 200kcal), välipalaksi ½ Nutrilet patukan ja töiden jälkeen n. klo 15 toisen puolikkaan (yht. 200kcal). "Päivälliseksi" söin 4 saarioisen nakkia, kupillisen salaattia, tomaattia, säilyke ananasta, 1 kananmuna ja kauhallisen fetajuustoa + karpalomehua. Kalorimäärää en laskenut. Tällä olisin helposti mennyt koko illankin, mutta söin vielä iltapalaksi yhden ruisleipäviipaleen, jossa margariinia, kinkkusiivu, juustosiivu ja suolakurkkua + kupillinen teetä. Voileipiä tein kaksi, mutta toinen jäi syömättä, kun maha tulikin täyteen. Eli eilisen kalorimäärä hipoo varmaan lähemmäksi 1000kcal, voi mennä ylikin. Tahtina ihan ok. Tänään on varmaan niukempi päivä, kun aamulla join pirtelön, lounaaksi on sitä eto-keittoa ja välipalaksi jälleen pirtelöä ja illalla salaattia yms. Nuo valmispirtelöt ja patukat ovat siinä mielessä "vaarallisia", että niissä on tuhottoman paljon energiaa ja siksi niitä syön harkiten eli tyyliin töissä eväänä, ettei tarvitse porukalle selitellä hirveästi...

Tarkoitukseni oli lähteä illalla vielä kokeilemaan uutta tanssituntia, mutta aamuvuoron uuvuttamana otin parin tunnin unet, katsoin tunnin telkkaria ja kävin uudelleen nukkumaan. Tänään voisin käydä tunnin kävelylenkin, kun töistä pääsen :)

Toissailtana tullessani kotiin työpäivän ja harrastuksien jälkeen havaitsin, että iltapalaa olisi hyvä saada. Muistin, että jääkaapissa oli vielä yksi nakki ja yksi keitetty kananmuna jäljellä. Haaveilin niistä. Kotiin päästyäni kipaisin jääkaapille toteamaan, että rakas puoliskoni oli syöny evääni. Ja muutenkin jääkaappi ammotti tyhjyyttään... Siinä sitten ruikutin, että mitäs minä nyt syön, kun sinä olet syönyt minun viimeiset eväät?! Tästä "viisastuneena" eilen kauppareissun jälkeen järjestin jääkaappiimme minun eväille ihan oman hyllyn. Nyt hänkin tietää, mihin ei saa koskea. Ei meillä muuten eroteltaisikaan ruokia, mutta kun toinen ei tiedä mitä nykyinen ruokavalioni sisältää. On helpompi näin. Muutenkinhan hän syö samoja ruokia kuin minäkin, enkä ryhdy monia pöperöitä keittelemään, paitsi peruna/pasta/riisi lisäkkeen osalta. Heh, tämmöisiä sattumuksia arjen tiimoilta.

Ai niin, ja maanantai-illastahan minun piti kertoa. Toimin tanssiseurassa aktiivijäsenenä ja nyt syksyllä tuli kokouksessa kerrottua projektista eli meidän porukka tietää tästä. Tanssitunnin alkua odotellessa pukuhuoneessa sitten nassuttelin "päivällistäni" eli Nutrilett brownie patukkaa ja light menua päälle. Muut ei siihen sen kummemmin kiinnittänyt huomiota, mutta eräs tuttu siinä sitten kommentoi, että "Hyvinhän sitä voi patukan syödä ennen tuntia, että kohtahan sinä kulutat sen pois..." ja naurua päälle. Olisipa tehnyt mieleni näyttää tyypille keskaria. En ryhtynyt siinä häntä kummemmin korjailemaan ja selittelemään, mutta ihmisten tahdittomuus on järkyttävää välillä. Onhan se tosiaan vähän niin, että kun pikkusen poikkeat porukasta tai teet asioita eri tavalla, sinua pidetään jotenkin "kummajaisena". Esimerkiksi meillä töissä on toinenkin tällä samalla dieetillä ja hän on saanut kuulla mitä ihmeellisempiä kommentteja. Hän ei ole edes lihava tms. mutta halusi pari kiloa pois ja paremman olotilan. Nyt hän on ne saavuttanut ja onnellinen siitä, mutta se ei näille joillekin ole tarpeeksi.

Se loistava olotila, minkä tällä dieetillä saa, sitä ei pysty edes sanoin kuvailemaan. Omalla kohdallani näen muutoksia eniten siinä, ettei ole niin plösö olo. En kärsi enää jatkuvista ilmavaivoista ja turvotuksista. Tämän tiesin jo valmiiksi leikkiin ryhtyessäni, olenhan ollut kerran aiemmin vähähiilarisella dieetillä :) En voi kehua vielä sitä hurjaa energian määrää, minkä tämä tuo tullessaan, mutta iltapäivällä ei kyllä ole enää läheskään niin nuutunut olo, kuin aiemmin. Karkin ja makean syömisen mielihalut ovat poissa. Siinä positiivisia vaikutuksia kerrakseen!