- 6 kg Tänään!!!

 

Aamulla kävin perinteisesti vaa'alla, enkä ensin edes tajunnut mitä se näytti, 81,4 kg. Aloitin aamutouhut ja sitten vasta tajusin, että perskeles alaspäin on taas päästy ja - 6 kg kasassa, mieletöntä!

Siitä on aikaa, kun viimeksi olen tämän verran painanut. Ei nyt järettömän paljon, mutta n. kaksi vuotta kuitenkin. Tämän silti edelleen niissä painoluokissa, ettei pudotus vieläkään oikein tunnu... Siitä on "liian lyhyt" aika, kun on tämän verran ollut painoa eli on hyvin vielä muistissa, että tämänkin verran voisi painaa, enkä ollut itseeni tyytyväinen silloinkaan. Luulen, että 77-78 kg:n jälkeen alkaa vasta kunnolla tuntua. Edellisellä kerralla viisi vuotta sitten pudotin painoni siihen 77 kg. Tämän viiden vuoden aikana kuitenkin kaikki tuli takaisin vähitellen, kun en itsestäni huolta pitänyt. Viime kesän aikana kypsyi lopullinen päätös, että alan pitää parempaa huolta itsestäni, liikkua, syödä hyvin, säännöstellä työntekoa, enkä anna potkia itseäni päähän. Näillä mennään ja katsotaan kuinka pitkälle päästään.

Nyt pudotusvauhti on se n. -0,5kg viikossa eli terveysihmisten näkökulmasta katsottuna sopiva vauhti. Itsestä tietysti tuntuu, että voisi sitä nopeamminkin... Pudotus olis varmasti nopeempaa jos harrastaisin liikuntaa ja noudattaisin tiukemmin dieettiä. Nythän tämä on pitkälti puolivauhdilla saavutettu tulos ilman liikuntalisää. Toiveikas olen sen suhteen, että ruokailutottumukset ovat muuttuneet ja annoskoot pienentyneet järkevämmälle tasolle. Tosin huomasin tänäänkin, että anoppilassa syödessä taas tuli otettua riisiä lautaselle kukkupäinen annos, ennen kuin tajusin mitä olinkaan tekemässä... Enpä ilennyt takaisinkaan laittaa eli piti popsia nassuuni. Lautasella oli n. 2 dl, josta puoletkin olisi kyllä riittänyt... Sitä sattuu, eikä se taida ojaan vielä. Tuota riisiä, pastaa ja perunaa kun tulee muutenkin syötyä nykyisin todellä vähän. Mitään uusia mullistuksia en ole nyt ruokavaliooni tehnyt, huomannut vain, että varaan itselleni liikaa syötävää yhdellä kertaa, enkä meinaa jaksaa syödä. Kai siihenkin vielä oppii jossain vaiheessa...